Πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας; Δοκιμάστε το GIMP

2014-12-27 16:27

Καλώς ορίσατε στο GIMP

Το GIMP είναι ένα εργαλείο επεξεργασίας φωτογραφίας πολλών λειτουργικών. Το GIMP είναι ακρώνυμο για GNU πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας. Το GIMP είναι κατάλληλο για μια ποικιλία εργασιών χειρισμού εικόνας, που περιλαμβάνει επεξεργασία φωτογραφίας, σύνθεση εικόνας και κατασκευή εικόνας.

Το GIMP έχει πολλές δυνατότητες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα απλό πρόγραμμα βαφής, ένα υψηλής ποιότητας πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας, ένα άμεσο ομαδικό επεξεργαστικό σύστημα, μία απόδοση εικόνας μαζικής παραγωγής, ένας μετατροπέας τύπου εικόνας, κλ.

Το GIMP είναι αναπτυσσόμενο και επεκτάσιμο. Είναι σχεδιασμένο να επαυξάνεται με πρόσθετα και επεκτάσεις για να κάνει σχεδόν οτιδήποτε. Η προχωρημένη διεπαφή σεναρίου επιτρέπει οτιδήποτε από την πιο απλή εργασία μέχρι τις πιο σύνθετες διαδικασίες επεξεργασίας εικόνας να γίνονται εύκολα σενάρια.

Μία από τις δυνάμεις του GIMP είναι η ελεύθερη διαθεσιμότητα του από πολλές πηγές για πολλά λειτουργικά συστήματα. Οι περισσότερες διανομές GNULinux περιλαμβάνουν το GIMP ως τυπική εφαρμογή. Το GIMP είναι επίσης διαθέσιμο για άλλα λειτουργικά συστήματα όπως Microsoft Windows™ ή Mac OS X™ της Apple (Darwin). Το GIMP είναι μια εφαρμογή ελεύθερου λογισμικού που καλύπτεται από τη γενική δημόσια άδεια [GPL]. Το GPL παρέχει στους χρήστες την ελευθερία πρόσβασης και μεταβολής του πηγαίου κώδικα που συνθέτουν προγράμματα υπολογιστών.