σφαλμάτων τοποθεσίας Web

2014-04-04 20:52

 

Λήψη βοήθειας για μηνύματα σφαλμάτων τοποθεσίας Web

Τα σφάλματα HTTP στέλνονται στο πρόγραμμά σας περιήγησης Web από μια τοποθεσία web όταν παρουσιάζεται ένα πρόβλημα κατά την προσπάθεια να προβάλλετε μια ιστοσελίδα. Εάν η εμφάνιση της ιστοσελίδας δεν είναι δυνατή, τότε ο Internet Explorer θα εμφανίσει είτε την πραγματική σελίδα σφάλματος που στέλνει η τοποθεσία web είτε ένα φιλικό μήνυμα σφάλματος που είναι ενσωματωμένο στον Internet Explorer. Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα πιο συνηθισμένα σφάλματα, καθώς και τους τρόπους για την επίλυση του προβλήματος που τα προκάλεσε.

 

Ο παρακάτω πίνακας αναγράφει τα πιο συνηθισμένα σφάλματα HTTP που εμφανίζει ο Internet Explorer. Για πληροφορίες σχετικά με τα πρωτόκολλα HTTP, τους κωδικούς σφαλμάτων και τις αιτίες, επισκεφθείτε την τοποθεσία web World Wide Web Consortium (W3C) (διαθέσιμη στα Αγγλικά).

Μήνυμα σφάλματος HTTP
Τι σημαίνει

Δεν είναι δυνατή η εύρεση αυτής της ιστοσελίδας (HTTP 400)

Ο Internet Explorer έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί με το διακομιστή web, αλλά η εύρεση της ιστοσελίδας δεν είναι δυνατή λόγω προβλήματος στη διεύθυνση web (URL). Αυτό το μήνυμα σφάλματος εμφανίζεται συχνά επειδή η διεύθυνση της τοποθεσίας web δεν έχει πληκτρολογηθεί σωστά. Βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση είναι σωστή και προσπαθήστε ξανά.

Η τοποθεσία web απέρριψε την εμφάνιση αυτής της ιστοσελίδας (HTTP 403)

Ο Internet Explorer έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί με την τοποθεσία web, αλλά ο Internet Explorer δεν διαθέτει τα δικαιώματα για την εμφάνιση της ιστοσελίδας. Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους. Αυτοί είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους:

  • Είτε ο διαχειριστής της τοποθεσίας web πρέπει να σας εκχωρήσει το δικαίωμα να προβάλλετε τη σελίδα είτε ο διακομιστής web δεν κάνει αποδεκτές τις αιτήσεις δημόσιας ιστοσελίδας. Εάν πρόκειται για τοποθεσία web στην οποία θα έπρεπε να έχετε πρόσβαση, τότε επικοινωνήστε με το διαχειριστή της τοποθεσία web.

  • Η ιστοσελίδα που προσπαθείτε να προβάλλετε έχει δημιουργηθεί από ένα πρόγραμμα, όπως είναι ένα καλάθι αγορών ή μια μηχανή αναζήτησης και οι παράμετροι του φακέλου του διακομιστή όπου περιέχεται το πρόγραμμα δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά από το διαχειριστή της τοποθεσίας web.

  • Έχετε πληκτρολογήσει μια βασική διεύθυνση web (για παράδειγμα, www.example.com), αλλά η τοποθεσία web δεν διαθέτει προεπιλεγμένη ιστοσελίδα (όπως την index.htm ή την default.html). Επιπλέον, η τοποθεσία web δεν επιτρέπει τη δημιουργία λίστας καταλόγου, η οποία σας επιτρέπει να προβάλλετε τα αρχεία σε ένα φάκελο web.

Δεν είναι δυνατή η εύρεση αυτής της ιστοσελίδας (HTTP 404)

Ο Internet Explorer έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί με την τοποθεσία web, αλλά η ιστοσελίδα δεν βρέθηκε. Μερικές φορές αυτό το σφάλμα παρουσιάζεται επειδή είτε η ιστοσελίδα δεν είναι προσωρινά διαθέσιμη (σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να δοκιμάσετε ξανά αργότερα) είτε η ιστοσελίδα έχει διαγραφεί.

Δεν είναι δυνατή η εμφάνιση της ιστοσελίδας από την τοποθεσία web (HTTP 405)

Ο Internet Explorer έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί με την τοποθεσία web, αλλά δεν είναι δυνατή η λήψη του περιεχομένου της ιστοσελίδας από τον υπολογιστή σας. Συνήθως αυτό οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα στον τρόπο που έχει προγραμματιστεί η ιστοσελίδα.

Ο Internet Explorer δεν μπορεί να διαβάσει αυτήν τη μορφή ιστοσελίδας (HTTP 406)

Ο Internet Explorer έχει τη δυνατότητα να λάβει πληροφορίες από την τοποθεσία web αλλά οι πληροφορίες δεν διαθέτουν τη μορφή που μπορεί να εμφανίσει ο Internet Explorer.

Η τοποθεσία Web είναι πολύ απασχολημένη και δεν μπορεί να εμφανίσει την ιστοσελίδα (HTTP 408 ή 409)

Ο διακομιστής χρειάστηκε πολύ χρόνο για την εμφάνιση της ιστοσελίδας ή ότι πάρα πολλοί χρήστες ζήτησαν την ίδια σελίδα. Δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Αυτή η ιστοσελίδα δεν υπάρχει πλέον (HTTP 410)

Ο Internet Explorer έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί με την τοποθεσία web, αλλά η εύρεση της ιστοσελίδας δεν είναι δυνατή. Αντίθετα με το σφάλμα HTTP 404, αυτό το σφάλμα είναι μόνιμο και προκλήθηκε από το διαχειριστή της τοποθεσίας web. Μερικές φορές χρησιμοποιείται για προσφορές περιορισμένου χρόνου ή πληροφορίες προωθητικού χαρακτήρα.

Δεν είναι δυνατή η εμφάνιση της ιστοσελίδας από την τοποθεσία web (HTTP 500)

Η τοποθεσία web που επισκέπτεστε παρουσίασε ένα πρόβλημα με το διακομιστή, εξαιτίας του οποίου δεν ήταν δυνατή η εμφάνιση της ιστοσελίδας. Εμφανίζεται συχνά ως αποτέλεσμα της συντήρησης της τοποθεσίας web ή εξαιτίας ενός σφάλματος προγραμματισμού σε αλληλεπιδραστικές τοποθεσίες web που χρησιμοποιούν δέσμες ενεργειών.

Η τοποθεσία web δεν είναι δυνατό να εμφανίσει την ιστοσελίδα (HTTP 501 ή 505)

Το σφάλμα 501 (HTTP 501 - Δεν έχει υλοποιηθεί) σημαίνει ότι η τοποθεσία web που επισκέπτεστε δεν έχει ρυθμιστεί για την εμφάνιση του περιεχομένου που ζητάει το πρόγραμμα περιήγησης. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα περιήγησης ζητάει ένα αρχείο με επέκταση βίντεο (.AVI), αλλά ενημερώνει την τοποθεσία web ότι αναζητάει μια σελίδα HTML.

Το σφάλμα 505 (HTTP 505 - Η έκδοση δεν υποστηρίζεται) σημαίνει ότι η τοποθεσία web δεν υποστηρίζει την έκδοση του πρωτοκόλλου HTTP που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα περιήγησής σας (HTTP/1.1 είναι το πιο συνηθισμένο) για να ζητήσει την ιστοσελίδα.

Οι τοποθεσίες web εμφανίζουν τα σφάλματα HTTP με έναν από τους εξής δύο τρόπους: εμφανίζοντας μια προσαρμοσμένη ιστοσελίδα ή στέλνοντας στον Internet Explorer έναν απλό αριθμό σφάλματος. Εάν η τοποθεσία web διαθέτει προσαρμοσμένη ιστοσελίδα για το σφάλμα, τότε ο Internet Explorer θα την εμφανίζει πάντοτε. Εάν η τοποθεσία web στέλνει ένα απλό αριθμό αντί για προσαρμοσμένη ιστοσελίδα, τότε Internet Explorer αναγνωρίζει τον αριθμό σφάλματος και εμφανίζει ένα μήνυμα σφάλματος που παρέχει λίγες περισσότερες πληροφορίες εκτός από τον αριθμό (αυτά τα σφάλματα είναι γνωστά και ως φιλικά μηνύματα σφάλματος). Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να υποδείξετε στον Internet Explorer να απενεργοποιήσει αυτά τα φιλικά μηνύματα σφάλματος και απλά να εμφανίζει τον αριθμό σφάλματος που στέλνει η τοποθεσία web.

Για να απενεργοποιήσετε τα φιλικά μηνύματα σφαλμάτων HTTP

  1. Ανοίξτε τον Internet Explorer κάνοντας κλικ στο κουμπί ΈναρξηΕικόνα του κουμπιού . Στο πλαίσιο αναζήτησης, πληκτρολογήστε Internet Explorer και μετά, στη λίστα αποτελεσμάτων, κάντε κλικ στην επιλογή Internet Explorer.

  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Εργαλεία και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογές Internet.

  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Για προχωρημένους και, στη συνέχεια, πραγματοποιήστε κύλιση προς τα κάτω, στην ενότητα Περιήγηση.

  4. Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου Εμφάνιση μηνυμάτων σφάλματος για φιλικά HTTP και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.